Beschermen van innovatie in ICT, Elektrotechniek en High-Tech

Onze ICT- en High-Tech-groep heeft een schat aan ervaring in het opstellen en behandelen van octrooiaanvragen, evenals in oppositie- en beroepsprocedures en ondersteuning bij rechtszaken. Onze gemachtigden voelen zich net zo thuis bij het opstellen en behandelen van octrooien in de voorhoede van de technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en quantumcomputers, als bij het procederen over standard essential patents (SEPs) op gebieden zoals telecom en videocodering. Onze expertisegebieden variëren van hardware voor draadloze communicatie tot software-implementaties voor medische technologieën, tot gebruikersinterfaces voor consumentenelektronica. Uiteraard omvatten onze diensten ook inbreukanalyse, vrijgave-onderzoek, due diligence-onderzoeken, licenties en advies voor IP-strategieën.

ICT, Electronics & High Tech

Technologieën waarin we actief zijn:

  • Software en in computers geïmplementeerde uitvindingen
  • Telecommunicatie-, multimedia- en coderingsstandaarden
  • Draadloze sensoren en sensornetwerken
  • Beeldvormings- en weergavetechnieken
  • Big data, Internet of Things, en cryptografie
  • Kunstmatige intelligentie inclusief deep learning
  • Augmented reality– en virtual reality-technologie
  • Kwantumcomputers (hardware en software)
  • Fotonica, lithografie en halfgeleidertechnologie
  • Nutsbedrijven en groene technologieën, waaronder zonne-energie en slimme meters

“Ferry van Looijengoed is a physics and materials science double graduate with rich technical and legal expertise, making him an ideal match for contentious briefs. Cut from similarly fine cloth, Erik Visscher has a PhD in semiconductor physics and is a former EPO examiner and De Brauw lawyer.” IAM (2020)

Degelijke octrooiportefeuilles ontwerpen en beheren

Onze gemachtigden bouwen en beheren octrooiportefeuilles voor cliënten voor de belangrijkste jurisdicties in wereld. We genieten ervan om in uitdagende octrooigebieden te werken, zoals algoritmen en simulaties. We helpen hightech start-ups die actief zijn in de voorhoede van digitale technologieën bij het analyseren van het octrooi-landschap, het vinden van octrooimogelijkheden en -bedreigingen en het bouwen van een sterke octrooiportefeuille. Of de uitdaging nu ligt in het begrijpen van nieuwe technologieën of in het verdedigen van de inventiviteit van een kleine verbetering in een druk octrooi-landschap, onze gemachtigden zijn er klaar voor.

Veel van onze gemachtigden hebben ervaring in de industrie en begrijpen de behoefte van de klanten, of het nu gaat om multinationals, academische instellingen, MKB’ers of onafhankelijke onderzoeksorganisaties. Wij helpen u bij het implementeren van een octrooibeleid dat past bij de algemene strategie van uw bedrijf en helpen bij het creëren van octrooibewustzijn in uw hele organisatie.

“De Vries & Metman is one of the best firms for patent prosecution and litigation support work.” MIP (2020)

Ondersteuning complexe rechtszaken met een internationaal karakter

We hebben consistent deelgenomen aan vrijwel alle elektronica- en ICT-octrooizaken van het afgelopen decennium voor de Nederlandse rechter, waarbij we zowel octrooihouders als vermeende inbreukmakers hebben bijgestaan. We weten wat werkt. Hierdoor hebben we ook diepgaande kennis opgebouwd over standaarden en het standaardisatieproces. We kunnen gemakkelijk communiceren met zowel experts als octrooiadvocaten in complexe octrooigeschillen met vaak een internationaal karakter.

“Ferry van Looijengoed has an outstanding reputation for mobile communication disputes.” Juve-patents (2020)

Klik hieronder voor informatie over onze experts

Experts

Awards