Beschermen van innovatie in de werktuigbouwkunde

Onze werktuigbouwkundesectie heeft zeer veel ervaring met het opstellen en behandelen van octrooiaanvragen. Of de uitvinding nu offshore-drilling of medisch miniatuurgereedschap betreft, hightech halfgeleiderfabricage of alledaagse consumentenproducten, ons team beschikt over de juiste kennis en kunde om u van dienst te zijn.

Mechanical & Medical Technology

“Arnt Aalbers boasts an excellent reputation for cases concerning mechanical and mechanical engineering patents.”
Juve-patent (2020)

Degelijke octrooiportefeuilles

Onze octrooigemachtigden streven naar degelijke octrooiportefeuilles die passen bij hun cliënten. Waar een start-up wellicht een octrooiaanvraag gebruikt om investeerders aan te trekken, zal een marktleider geïnteresseerder zijn in een octrooi om zijn technische voorsprong en/of marktaandeel te verdedigen. Welke rol een octrooiportefeuille ook speelt binnen een organisatie, het staat of valt met goed geschreven octrooiaanvragen.

Wij helpen bedrijven ook met het formuleren van een passend octrooibeleid, dat past bij de overkoepelende strategie van een bedrijf en dat ervoor zorgt dat werknemers bewust met intellectueel eigendom omgaan.

Voorbeelden van expertise-gebieden:

 • Werktuigbouwkunde
 • Civiele techniek
 • Scheepsbouw en offshore-technologie
 • Automotive producten en onderdelen
 • Energie-opwekking (o.a. wind- en zonne-energie)
 • Broeikastechnologie en tuinbouwgereedschap
 • Chemische en farmaceutische procestechnologie
 • Voedselindustrie
 • Verpakkingstechnologie en – materialen
 • Consumentenproducten
 • Medisch gereedschap en medische apparaten
 • Licht, optica en fotonica
 • Halfgeleiderfabricage

Commercialisering van octrooiportefeuilles

Wij helpen cliënten met de commerciële aspecten van octrooiportefeuilles. Of het nu gaat om het uitlicentiëren van uw technologie, het afnemen van een octrooilicentie bij een derde partij of het kopen/verkopen van octrooien en/of octrooiaanvragen, wij kunnen u hierin begeleiden. Uiteraard kunnen wij de octrooien en/of octrooiaanvragen waar het om gaat op waarde schatten.

“Hands-on solver of complex mechanical engineering problems is doctor of applied physics Louw Feenstra, who relishes getting into the technical nitty-gritty.” Juve-patent (2020)

Handhaving van uw octrooi en verdediging tegen claims

Als een juridisch conflict ontstaat, of als het erop lijkt dat een conflict zal ontstaan, staan wij voor de belangen van onze cliënt. Voordat producten de markt op gaan, kunnen wij een vrijgave-onderzoek uitvoeren om het risico te onderzoeken dat de producten inbreuk maken op octrooirechten van een ander. Verder, als een octrooi is geïdentificeerd, kunnen wij inschatten of daadwerkelijk inbreuk wordt gemaakt op het octrooi en kunnen wij zo nodig manieren voorstellen om “om het octrooi” heen te komen.

Het kan zijn dat een partij juridische stappen tegen u zet, of dat u met uw octrooi juridische stappen wil zetten tegen een ander. Op basis van onze uitgebreide ervaring met (multi-nationale) rechtszaken bij de Nederlandse en Duitse rechtbanken, en met oppositieprocedures bij het Europees Octrooibureau, kunnen wij zeer effectief opkomen voor uw belangen.

 

Klik hieronder voor informatie over onze experts

Experts

Awards