Beschermen van innovatie in chemie en de levenswetenschappen

Uw uitvindingen zijn in goede handen bij ons Chemie- en Levensmiddelen-team. Ons team helpt innovators bij het opbouwen en onderhouden van octrooiportefeuilles in verschillende technische sectoren, van voedingsmiddelen tot farmaceutica en van polymeren tot zepen.

Omdat veel van onze octrooigemachtigden een achtergrond in de industrie hebben, begrijpen wij de wensen en behoeften van onze klanten. Met die achtergrond kunnen wij bedrijven ondersteunen bij het gehele octrooiproces. Daarom komen onze cliënten niet alleen bij ons voor het schrijven en wereldwijd tot octrooiverlening brengen van aanvragen voor hun uitvindingen, maar ook voor onze hulp bij oppositieprocedures en handhaving van hun octrooien na verlening. Natuurlijk ondersteunen wij de business van onze klanten ook met vrijgaven en due diligence.

Chemistry & Life Sciences

Technologieën waarin we actief zijn:

  • Levensmiddelentechnologie
  • Polymeertechnologie
  • (Bio)farmaceutica
  • Procestechnologie
  • Biomedische technologie
  • Verven, lakken, en lijmen
  • Hernieuwbare en duurzame materialen en terugwinnen van grondstoffen uit afvalstromen
  • Moleculaire biologie
  • Immunologie, anti-body en vaccintechnologie
  • Katalyse

“Lilian Hesselink supports clients’ business development in meaningful ways with her deft commercial touch.” IAM (2020)

Steunpilaar voor start-ups

Wij zijn al jaren nauw betrokken bij de Nederlandse start-up scene. We adviseren regelmatig start-ups over de bescherming van hun uitvindingen, niet alleen van geval tot geval, maar ook als het gaat om het ontwikkelen van een IP strategie.

We ontmoeten start-ups graag op universiteiten en bij accelators, en we zijn trots als we hun bedrijven zien groeien. Onder de start-ups die wij vanaf hun oprichting hebben geholpen zijn onder andere een farmaceutisch bedrijf met expertise op het gebied van het ontdekken en optimaliseren van nieuwe chemotypes en een spin-out van de Universiteit van Amsterdam die fosfor recyclet uit afvalstromen.

Rechterhand voor bedrijven

Bedrijven uit het MKB en multinationals kiezen voor ons om hun wereldwijde octrooiportefeuilles te ontwikkelen en beheren. Met ons commercieel en strategisch inzicht helpen wij hen om de waarde van hun intellectuele eigendom te gelde te maken. Het is niet voor niets dat veel van hen al jaren vaste klant bij ons zijn.

“This patent attorney firm is at the top of the market when it comes to major patent disputes before Dutch courts on the patent attorney side. Together with external lawyers its patent attorneys are present in important cases.” Juve-patent (2020)

Bondgenoten in rechtszaken

Cliënten vertrouwen op onze uitgebreide ervaring met oppositie- en beroepsprocedures voor het Europees Octrooibureau.

Daarnaast staan wij bekend om onze ondersteunende rol in rechtszaken voor de Nederlandse rechtbank, Hof, en Hoge Raad. Wij zijn vaak betrokken bij complexe, vaak internationale, rechtszaken en vertegenwoordigen zowel octrooihouders als vermeende inbreukmakers.

Klik hieronder voor informatie over onze experts

Experts

Awards