Wouter Mooij

Nederlands en Europees octrooigemachtigde, UPC representative

W.Mooij@dvme.nl
Locatie: Amsterdam

Chemistry & Life Sciences

Wouter is gespecialiseerd in het aanvragen van octrooien en het ondersteunen bij octrooirechtszaken in de chemische sector. Hij werkt over het hele chemische veld en, in het bijzonder, aan zaken op het gebied van farmaceutische chemie, nutraceutische chemie, polymeerchemie, proceschemie en desinfectiemiddelen. Hij heeft interesse in landbouwchemicaliën, antilichaam-geneesmiddel conjugaten, formuleringen voor geneesmiddelen, hernieuwbare materialen en waterstofopslag.

Wouter werkt nauw samen met cliënten variërend van KMO’s en universitaire technologietransferbureaus tot multinationals. Zijn expertise omvat het vertegenwoordigen van cliënten in de farmaceutische sector in alle stadia van het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen, van het vastleggen van uitvindingen en het opstellen van originele octrooiaanvragen tot en met inbreuk- en nietigheidsprocedures voor de Nederlandse rechter en het Eengemaakt Octrooigerecht (Unified Patent Court).

Wouter is afgestudeerd in Farmaceutische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met een specialisatie in geneesmiddelenontwikkeling en organische synthese van geneesmiddelen. Hij promoveerde daarna aan het Imperial College in Londen. Tijdens zijn promotieonderzoek deed hij, met behulp van chemisch-biologische benaderingen, onderzoek naar het metabolisme van fungiciden.

Wouter wordt door Managing IP erkend als een “Rising Star” onder de octrooiadvocaten en octrooigemachtigden in Nederland.

Awards